Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band Project

Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band Project
LA TENDRESSE
Hommage aux belles chansons


Catorze músics, un director/arranjador i una intèrpret sobre l’escenari. La unió entre les cançons franceses que més li agraden a l’Anna Roig i les composicions exquisides i curoses de l’Àlex Cassanyes.

Cançons de Jacques Brel, Claude Nougaro, Serge Gains-bourg, Barbara i altres autors que, al descobrir-les i enamorar-se’n, l’Anna havia anat guardant en un calaix esperant poder-les cantar algun dia. Casualment, totes amb algun punt d’aquesta tan necessària tendresa de la que sovint sembla que estigui mancada el món.

Arranjaments amb l’equilibri just entre potència i dolçor, com la tendresa. Plens de matisos, com la tendresa. Perfectes per gaudir encara més d’aquestes cançons, amb una nova sonoritat que els ret un grat homenatge, tant per l’exquisidesa en l’escriptura de l’acompanyament musical com per la delicadesa dels músics en la seva interpretació.
Anna Roig (Sant Sadurní d’Anoia. 1981).
Tot estudiant educació musical a la ciutat de Lió va descobrir un estil musical que la va captivar per la seva escriptura, composició i interpretació: la cançó francesa. De mare francesa i pare català, sempre havia escoltat i cantat cançons del país veí, però va ser aleshores que va prendre consciència d’aquest moviment artístic i les seves característiques.

Per endinsar-se en l’univers d’aquelles cançons que li agradaven i per aprendre a fer-ne de pròpies, va cursar a l’École National de Musique de Villeurbanne assignatures com escriptura de textos, musicació de textos, interpretació de cançons, posada en escena, anàlisi de cançons i veu.
Al cap de quatre anys vivint a França i impregnant-se de les creacions dels grans “chansonniers”, va decidir tornar a terres catalanes, on va crear el grup L’ombre de ton chien, amb el qual va interpretar versions de cançons franceses.
Després de tres anys versionant cançons, L’ombre de ton chien es va plantejar fer un pas endavant i un canvi en el repertori, passant a fer cançons escrites i composades per l’Anna.
El grup, que va passar a dir-se Anna Roig i L’ombre de ton chien, va treure un primer disc homònim l’any 2009, amb el qual es va guanyar el reconeixement del públic i la crítica. No obstant això, la total consolidació i el notable reconeixement d’Anna Roig com a autora arriba l’any 2011 amb el segon disc de la formació, Bigoti Vermell, i amb el tercer, Un pas i neu i un pas, l’any 2014.
Anna Roig també és autora del llibre de relats breus Tant de veritat com les coses que penso, les coses que m’invento i les coses que he somiat publicat el 2012 per Columna Edicions. En paral·lel a la seva activitat artística, també ha mantingut sempre el contacte amb el món de l’educació musical, desenvolupant la seva tasca docent a l’Escola Municipal de Música de Martorell
i fent tallers al voltant de la creació de cançons en diferents contextos.

-2n premi 2008 al Concurs de cantautors/es d’Horta Guinardó.
-1r premi 2008 a la Trobada de Cançoners, Romancers i Cantautors de Bescaran.
-Premi Enderrock 2009 Grup Revelació segons la crítica.
-Premi Cerverí 2009 a la millor lletra
de cançó per Corro sota la pluja.
-Premi Carles Sabater 2009 pel tema
Corro sota la pluja.
-Premi ARC 2011 en la categoria
de cançó d’autor.
-Premi Enderrock 2012 al millor disc de cançó d’autor per votació popular.
-Premi Enderrock 2012 al millor directe
per votació popular


Àlex Cassanyes (Capellades. 1982). Llicenciat en composició per l’Escola Superior de Música de Catalunya, s’ha especialitzat en les composicions i arranjaments de música per a Big Band. La seva marcada personalitat musical es trasllada a les seves composicions a través d’una instrumentació i visió contemporània que li confereixen un so característic i interessat per diferents estils de música: el jazz, la música moderna, la clàssica, la contemporània, les bandes sonores, la música electrònica i la música tradicional catalana.
El 2017 va participar a Florida (EUA) com a ponent al simposi de la ISJAC (International Society of Jazz Arrangers and Composers), on la seva música va ser comentada per la compositora de jazz americana Maria Schneider. Recentment també ha impartit classes amb l’arranjador italià Duccio Bertini i el compositor americà John Hollenbeck.
Actualment el seu projecte més rellevant és l’Àlex Cassanyes Big Band Project amb el que l’àlbum The Garden of Eden ha vist la llum a principis del 2018.
En paral·lel a la seva activitat creativa, Àlex Cassanyes és professor i director de les Big Band de l’Escola Municipal de Música Mª Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès.

Guardonat internacionalment
en tres ocasions:
-1er premi 2013 al “Annual Young European Bigband Composer Competition” a Copenhagen amb l’obra After The Dawn.
-1er premi 2014 al “xxvii Concorso Internazionale de Composizione per Orchestra Jazz” dins el marc del Festival de Jazz de Barga a Itàlia amb la peça Horizontal Balance.
-1er premi 2014 al concurs d’arranjaments del xxxvè Festival Internacional de Jazz de Granada amb l’arranjament de la popular catalana El Testament d’Amèlia.

Anna Roig
-Anna Roig i L'ombre de ton chien - SATÉLITE K - 2009
-Bigoti vermell - SATÉLITE K - 2011
-Un pas i neu i un pas - SATÉLITE K - 2014

Àlex Cassanyes Big Band Project
-The Garden of Eden - TEMPS RECORD - 2018

Formació

Anna Roig - veu
Àlex Cassanyes - direcció musical

Roger Martínez - saxo alt i soprà
Xavi López - saxo alt, flauta i clarinet
Sergi Raya - saxo tenor i harmònica / Dani Margalef - tenor
David Miret - saxo baríton i clarinet

Gabri Prieto - trompeta i flugelhorn
Joan Miquel Giro - trompeta i flugelhorn
Alberto Redondo - trompeta i flugelhorn

Joan Codina - trombó
Joan Granados - trombó
Pere Montserrat - trombó

Guillem Callejón - guitarra i pedal steel guitar
Carles Sanz - piano i teclats
Xavi Carbó - contrabaix i baix elèctric
Ricard Parera - bateria