Toni Xuclà / Shen Nu i altres tresors amagats

Toni Xuclà / Shen Nu i altres tresors amagats
Toni Xuclà / Shen Nu i altres tresors amagats
"Shen Nu i altres tresors amagats"
És un espectacle de música en directe i cinema basat en tres històries filmades als anys 30: una xinesa, una catalana i una japonesa.

Els tres films –que parlen de tresors- es presenten d’una forma sorprenent, saltant d’un a l’altre, sense perdre el fil. Un experiment artístic amb diferents capes d’expressió artística, on l’espectador tria la seva implicació: la música, el cinema, vivències humanes, la història…

ELS FILMS
A l’espectacle es veuen tres films muts:
“Shen Nu” (Shangai, 1934), "El més sublim" (Costa Brava 1927: Blanes, Lloret de Mar, Tossa de mar), "Sanko i el pop" (Japó 1933).

Una novetat és que els tres films, tan diferents entre ells, se segueixen al mateix temps, alternativament. Ningú hauria imaginat als anys 30 que tindríem la capacitat de seguir tres trames diferents com passa a les sèries actuals. Com ara proposa aquest espectacle.

A les dues primeres històries les uneix que són drames atemporals:
la primera l'explotació de la dona i la lluita per la supervivència pròpia i dels fills a Shangai, la segona una història de cobdícia i disputes entre pescadors a la Costa Brava. A les dues darreres les uneix un mateix fil: un mapa i un tresor amagat. A les tres les uneixen els tresors: la bondat humana per sobre la maldat, l'amor i la protecció de la família. Històries universals explicades des de cultures geogràficament distants, però molt properes en les seves històries.
-16/11/18 - BESCANÓ - Teatre de Bescanó
Preestrena
-25/11/18 - 18:00 - SABADELL - Teatre principal
Estrena oficial de l'espectacle

Toni Xuclà, guitarrista, compositor i productor ha enregistrat set discos en solitari, algun d’ells distribuït a diversos països europeus on també ha fet nombrosos concerts. És un dels membres destacats del moviment “guitarra catalana”, estil amb personalitat pròpia que combina música mediterrània amb noves tendències.

Ha obtingut diversos guardons, els més recents: UNA TERRA SENSE MAPA, Millor disc de noves músiques i jazz 2015 (Premis Enderrock) i MILLOR PRODUCTOR MUSICAL 2014 (Premis Enderrock)

El seu projecte més actual és un espectacle de música i cinema dels anys 30: Shen Nu i altres tresors amagats. Amb Gemma Humet comparteix un duet on la Gemma posa veu a les composicions de Toni Xuclà amb lletres de poetes actuals. Amb Judit Neddermann proposen un concert basat en els primers textos de la poesia escrita en català, musicats per Toni Xuclà i amb la veu de la cantant del maresme.

És membre del grup Menaix a Truà. Ha estat productor, entre altres, de Miquel Gil, Sopa de Cabra, Ovidi Montllor, Pau Alabajos, Gema 4, Maria Salgado i Ginesa Ortega. Ha col·laborat amb Ramon Mirabet, Txarango, Ja t’ho diré, Georges Moustaky, Tomatito, Armando Manzanero, Toti Soler, Dolo Beltran i Gato Perez. És llicenciat superior de música per l’Esmuc. Ha escrit diversos llibres de contingut musical. És fundador i director del projecte Campus Rock de colònies musicals per a joves. És creador i director de l’estudi de producció i enregistrament musical Microcosmos Produccions. Ha estat director de diverses escoles de música, de l’Aula de Música Tradicional de la Generalitat de Catalunya i de la Fira Mediterrània.

Conte Del Mediterrani -Edigsa 1978
Banda Sonora - Audiovisuals de Sarrià - 1992
Les Arrecades de Cirera - Música Global - Discogràfica - 1996
I Si...? - Musica Global Discografica - 1999
Naïf - Música Global Discogràfica - 2001
Ànima - Música Global Discogràfica, S.L. - 2004
Duna / Toni Xuclà + Solo Kouyaté - Temps Record -2011
ESPRIU: Amb música ho escoltaries potser millor - Picap S.L. 2013
Una Terra Sense Mapa - Picap S.L. - 2014
De Poetes, Cançonetes - Picap S.L. - 2016

Formació

Toni Xuclà - composició i direcció; guitarra elèctrica
Eva Kaué - veu
Oriol Aymat - violoncel, violoncel electrònic
Ravid Goldschmidt - hang

Xarxes socials