1 /2 - APORTAR BELLESA AL MÓN

Després de 9 anys de la sortida del seu últim disc com a Anna Roig i L’ombre de ton chien (“Un pas i neu i un pas”. Satélite K. 2014), havent fet l’espectacle “La tendresse. Hommage aux belles chansons” amb Àlex Cassanyes Big Band Project entremig, l’artista torna als escenaris amb nou disc sota el braç, ara com a Anna Roig, mostrant-nos el seu costat més personal i reflexiu.

Tots aquests anys en segon pla li han servit per a reflexionar sobre el perquè de fer música i de mostrar-la sobre els escenaris i, ara que torna, té molt clar per a què ho fa. “Aportar bellesa al món”, així és com es dirà aquest disc i la cançó que obrirà l’espectacle, com a clara declaració d’intencions, ja que aquest és l’objectiu que la cantautora s’ha proposat dur a terme a través de la música i la poesia de les seves cançons. I, qui diu bellesa, diu bondat, veritat, empatia, harmonia... En definitiva, compartir allò que dona sentit a la vida i fa que aquest món sigui una mica més bonic.

Per complir amb aquest objectiu ha comptat amb la delicadesa i bon gust d’Àlex Cassanyes, per a fer els arranjaments de les cançons, i amb uns músics de sensibilitat extrema.

Mantenint la seva costum de cuidar els directes a nivell escènic, en aquesta ocasió Anna Roig comptarà amb la preuada ajuda del director Jordi Casanovas (Premi Nacional de Cultura 2022). A part de la col·laboració en la direcció escènica, en aquest cas també hi haurà una altra col·laboració entre els dos professionals, en la que una cançó d’aquest nou disc serà la banda sonora de l’obra de teatre “Tocar mare” de Marta Barceló, amb direcció de Jordi Casanovas, que s’estrenarà aquest octubre al Festival Temporada Alta.2/2 - LA TENDRESSE
Hommage aux belles chansons

Catorze músics, un director/arranjador i una intèrpret sobre l’escenari. La unió entre les cançons franceses que més li agraden a l’Anna Roig i les composicions exquisides i curoses de l’Àlex Cassanyes.

Cançons de Jacques Brel, Claude Nougaro, Serge Gains-bourg, Barbara i altres autors que, al descobrir-les i enamorar-se’n, l’Anna havia anat guardant en un calaix esperant poder-les cantar algun dia. Casualment, totes amb algun punt d’aquesta tan necessària tendresa de la que sovint sembla que estigui mancada el món.

Arranjaments amb l’equilibri just entre potència i dolçor, com la tendresa. Plens de matisos, com la tendresa. Perfectes per gaudir encara més d’aquestes cançons, amb una nova sonoritat que els ret un grat homenatge, tant per l’exquisidesa en l’escriptura de l’acompanyament musical com per la delicadesa dels músics en la seva interpretació.
Anna Roig (Sant Sadurní d’Anoia. 1981)

Diplomada com a Mestra especialitzada en Educació Musical (UAB) i com a Musiciènne intervenante dans les écoles (Université Lyon II), va ser a França on va descobrir la seva passió per la cançó com a estil musical i va decidir formar-se en aquest àmbit al Departament de Cançó de l’École National de Musique de Villeurbanne, creant allà les seves primeres cançons i el seu primer espectacle en solitari com a resultat del treball fet en aquesta escola.
Al tornar a terres catalanes va fundar el grup L’ombre de ton chien, amb qui va versionar cançons franceses durant 3 anys, fins que van decidir fer un canvi de repertori, interpretant cançons creades per ella, i la formació es va passar a dir Anna Roig i L’ombre de ton chien. Amb aquest projecte va publicar tres discs - Anna Roig i L’ombre de ton chien (Satélite K. 2009), Bigoti vermell (Satélite K. 2011) i Un pas i neu i un pas (Satélite K. 2014) - amb els seus corresponents espectacles, actuant en els auditoris, teatres i festivals més reputats del país.
Des del 2019 ha estat fent gira juntament amb l’Àlex Cassanyes Big Band Project amb l’espectacle de cançó francesa “La tendresse. Hommage aux belles chansons” i actualment es troba en fase de preparació del seu nou disc, que veurà la llum a la primavera de 2023.

També és autora del llibre de petits relats “Tant de veritat com els coses que penso, les coses que m’invento i les coses que he somiat” (Columna Edicions. 2012), així com de cançons per a obres de teatre (“Trau” de Guillem Albà, “Vilafranca, Un dinar de Festa Major” de Jordi Casanovas, “La parada dels somriures” d’Ohissa Teatre), anuncis publicitaris o mètodes per a aprendre francès (“Cap sur” de Éditions Maison des Langues).

En paral·lel a la seva carrera artística ha seguit sempre en contacte amb el món de la pedagogia musical, especialitzant-se en la sensibilització musical dels més petits i en l’àmbit de la cançó, realitzant nombrosos tallers de composició i de cançó com a eina pedagògica.

-2n premi 2008 al Concurs de cantautors/es d’Horta Guinardó
-1r premi 2008 a la Trobada de Cançoners, Romancers i Cantautors de Bescaran
-Premi Enderrock 2009 Grup Revelació segons la crítica
-Premi Cerverí 2009 a la millor lletra
de cançó per Corro sota la pluja
-Premi Carles Sabater 2009 pel tema
Corro sota la pluja
-Premi ARC 2011 en la categoria de cançó d’autor
-Premi Enderrock 2012 al millor disc de cançó d’autor per votació popular
-Premi Enderrock 2012 al millor directe
per votació popular

Anna Roig i L'ombre de ton chien - SATÉLITE K - 2009
Bigoti vermell - SATÉLITE K - 2011
Un pas i neu i un pas - SATÉLITE K - 2014
Aportar bellesa al món - SATÉLITE K - 2023

Formació

1/2 - Aportar bellesa al món
Arranjaments d’Àlex Cassanyes

Formació:
Anna Roig - veu
Carles Sanz - piano
Carla Gonzalez Ferrer - contrabaix
Andreu Vilar - vibràfon
Ricard Parera Ràfols - bateria
Alba Careta - trompeta
Jordi Santanach - saxo i clarinet
Àlex Cassanyes - trombó


2/2 -La tendresse
Anna Roig - veu
Àlex Cassanyes - direcció musical

Roger Martínez - saxo alt i soprà
Xavi López - saxo alt, flauta i clarinet
Sergi Raya - saxo tenor i harmònica / Dani Margalef - tenor
David Miret - saxo baríton i clarinet

Gabri Prieto - trompeta i flugelhorn
Joan Miquel Giro - trompeta i flugelhorn
Alberto Redondo - trompeta i flugelhorn

Joan Codina - trombó
Joan Granados - trombó
Pere Montserrat - trombó

Guillem Callejón - guitarra i pedal steel guitar
Carles Sanz - piano i teclats
Xavi Carbó - contrabaix i baix elèctric
Ricard Parera - bateria

Web propi

www.annaroig.com

Xarxes socials

Properes Actuacions


08/03/24
BAGES -comarca-
La resta d'informació es completarà quan es presenti oficialment

11/05/24
TARRAGONÈS -comarca-
La resta d'informació es completarà quan es presenti oficialment

Veure totes les actuacions