Anna Roig

Anna Roig
Anna Roig
Anna Roig
Aportar bellesa al món

Després de 9 anys de la sortida del seu últim disc com a Anna Roig i L’ombre de ton chien (“Un pas i neu i un pas”. Satélite K. 2014), havent fet l’espectacle “La tendresse. Hommage aux belles chansons” amb Àlex Cassanyes Big Band Project entremig, l’artista torna als escenaris amb nou disc sota el braç, ara com a Anna Roig, mostrant-nos el seu costat més personal i reflexiu.

Tots aquests anys en segon pla li han servit per a reflexionar sobre el perquè de fer música i de mostrar-la sobre els escenaris i, ara que torna, té molt clar per a què ho fa. “Aportar bellesa al món”, així és com es dirà aquest disc i la cançó que obrirà l’espectacle, com a clara declaració d’intencions, ja que aquest és l’objectiu que la cantautora s’ha proposat dur a terme a través de la música i la poesia de les seves cançons. I, qui diu bellesa, diu bondat, veritat, empatia, harmonia... En definitiva, compartir allò que dona sentit a la vida i fa que aquest món sigui una mica més bonic.

Per complir amb aquest objectiu ha comptat amb la delicadesa i bon gust d’Àlex Cassanyes, per a fer els arranjaments de les cançons, i amb uns músics de sensibilitat extrema.

Mantenint la seva costum de cuidar els directes a nivell escènic, en aquesta ocasió Anna Roig comptarà amb la preuada ajuda del director Jordi Casanovas (Premi Nacional de Cultura 2022). A part de la col·laboració en la direcció escènica, en aquest cas també hi haurà una altra col·laboració entre els dos professionals, en la que una cançó d’aquest nou disc serà la banda sonora de l’obra de teatre “Tocar mare” de Marta Barceló, amb direcció de Jordi Casanovas, que s’estrenarà aquest octubre al Festival Temporada Alta.
Anna Roig (Sant Sadurní d’Anoia. 1981).
Tot estudiant educació musical a la ciutat de Lió va descobrir un estil musical que la va captivar per la seva escriptura, composició i interpretació: la cançó francesa. De mare francesa i pare català, sempre havia escoltat i cantat cançons del país veí, però va ser aleshores que va prendre consciència d’aquest moviment artístic i les seves característiques.

Per endinsar-se en l’univers d’aquelles cançons que li agradaven i per aprendre a fer-ne de pròpies, va cursar a l’École National de Musique de Villeurbanne assignatures com escriptura de textos, musicació de textos, interpretació de cançons, posada en escena, anàlisi de cançons i veu.
Al cap de quatre anys vivint a França i impregnant-se de les creacions dels grans “chansonniers”, va decidir tornar a terres catalanes, on va crear el grup L’ombre de ton chien, amb el qual va interpretar versions de cançons franceses.
Després de tres anys versionant cançons, L’ombre de ton chien es va plantejar fer un pas endavant i un canvi en el repertori, passant a fer cançons escrites i composades per l’Anna.
El grup, que va passar a dir-se Anna Roig i L’ombre de ton chien, va treure un primer disc homònim l’any 2009, amb el qual es va guanyar el reconeixement del públic i la crítica. No obstant això, la total consolidació i el notable reconeixement d’Anna Roig com a autora arriba l’any 2011 amb el segon disc de la formació, Bigoti Vermell, i amb el tercer, Un pas i neu i un pas, l’any 2014.
A partir del 2019 recorre gran part de la nostra geografia representant l’espectacle “La Tendresse” amb un gran format: Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band Project.
I a la primavera del 2023 presentarà el seu nou treball: Anna Roig “Aportar bellesa al món”

Anna Roig també és autora del llibre de relats breus Tant de veritat com les coses que penso, les coses que m’invento i les coses que he somiat publicat el 2012 per Columna Edicions. En paral·lel a la seva activitat artística, també ha mantingut sempre el contacte amb el món de l’educació musical, desenvolupant la seva tasca docent a l’Escola Municipal de Música de Martorell
i fent tallers al voltant de la creació de cançons en diferents contextos.

-2n premi 2008 al Concurs de cantautors/es d’Horta Guinardó.
-1r premi 2008 a la Trobada de Cançoners, Romancers i Cantautors de Bescaran.
-Premi Enderrock 2009 Grup Revelació segons la crítica.
-Premi Cerverí 2009 a la millor lletra
de cançó per Corro sota la pluja.
-Premi Carles Sabater 2009 pel tema
Corro sota la pluja.
-Premi ARC 2011 en la categoria
de cançó d’autor.
-Premi Enderrock 2012 al millor disc de cançó d’autor per votació popular.
-Premi Enderrock 2012 al millor directe
per votació popular

Anna Roig i L'ombre de ton chien - SATÉLITE K - 2009
Bigoti vermell - SATÉLITE K - 2011
Un pas i neu i un pas - SATÉLITE K - 2014

Formació

Arranjaments d’Àlex Cassanyes

Formació:
Anna Roig - veu
Carles Sanz - piano
Carla González - contrabaix
Andreu Vilar - vibràfon
Ricard Parera - bateria
Alba Careta - trompeta
Jordi Santanach - saxo i clarinet
Àlex Cassanyes - trombó

Web propi

www.annaroig.com

Xarxes socials

Properes Actuacions


26/03/23
ALT PENEDÈS -comarca-
Població i programació no anunciable fins que es presenti oficialment

14/04/23
GIRONÈS -comarca-
Població i programació no anunciable fins que es presenti oficialment

22/04/23
GARRAF -comarca-
Població i programació no anunciable fins que es presenti oficialment

26/04/23
20:00
BARCELONA
L'Auditori - Sala Oriol Martorell

Veure totes les actuacions