Mediterranean Bagpipes Project

Mediterranean Bagpipes Project
Aquesta formació uneix musicalment tres regions de la Mediterrània (Catalunya, Itàlia i Turquia) mitjançant els instruments de la família de les cornamuses de cada zona: el sac de gemecs català (amb Francesc Sans), la zampogna italiana (amb Christian di Fiore) i el tulum turc (amb Filiz Ilkay). La proposta s?emmarca en la celebració dels 40 anys de recuperació del sac de gemecs a Catalunya.


És una formació de músics creada per construir una connexió musical entre dues regions diametralment oposades del mar Mediterrani (Catalunya i Turquia) i incorporant també el seu punt central (Itàlia). Un exercici de geometria que traça una recta gairebé perfecta sobre el mapa i que més enllà de l'estètica té alhora molta coherència històrica i cultural: es tracta de regions que al llarg dels segles han gaudit d'intercanvis culturals constants, punts de trobada ininterromputs i, al mateix temps, una evolució completament diferenciada.

Coproducció: Fira Mediterrània de Manresa, Festival Cornamusam d'Olot, Festival Folk Internacional Tradicionàrius de Barcelona, La Marfà-Centre de Creació Musical de Girona i Institut Ramon Llull

Formació

SAC DE GEMECS
Francesc Sans

GUITARRA I MANDOLA
Manel Martorell

ZAMPOGNA I ACORDIÓ
Christian di Fiore

PERCUSSIONS
Domenico Candellori

TULUM I VEU
Filiz Ilkay

KEMENÇE
Eren Dimir